Studium Green, dezvoltatorul care „a deschis drumurile” în Cluj-Napoca în ceea ce privește construcția de proiecte verzi, a împlinit 15 ani de activitate și este o dovadă pentru toți antreprenorii că poți să dezvolți o afacere trainică și de succes fără să urmărești prin toate acțiunile obținerea profitului. Că inovația, grija pentru mediu, calitatea ansamblurilor rezidențiale dezvoltate sunt elemente care contează mai mult decât o banală balanță cheltuieli-profit.
Că poți să construiești cu 20% costuri suplimentare fără să crești prețul doar pentru a-ți respecta principiile.
Și nu în ultimul rând, că poți să faci afaceri cu sufletul, ghidat de impactul pe care proiectele îl au asupra comunității și nu asupra exercițiului financiar.
Portofoliul și aspirațiile dezvoltatorului îl fac să se distingă pe piața construcțiilor
Omul de afaceri Dorin Bob, proprietarul Studium Green, cel care în 15 ani s-a luptat și a reușit să schimbe mentalități prin curaj, rezultate și nu în ultimul rând modestie, declara, atunci când conceptul de „clădire verde” nu era nici măcar cunoscut la nivel local, că „trecerea la verde nu este o revoluţie, ci o evoluţie”. Convingerile sale au devenit realitate în 2012 când a şi livrat prima “clădire verde” din Transilvania, certificată prin programul Green Homes al Romania Green Building Council (RoGBC).
De atunci, dezvoltatorul nu a avut altfel de proiecte, motto-ul companiei devenind “Treci pe verde!”, iar cele trei peniţe din logo subliniază faptul că în spatele conceptului Studium Green stau ani de cercetare şi studiu privind cele mai noi şi profesioniste tehnologii folosite în piaţa dezvoltării imobiliare.
O caracteristică de bază sunt locațiile premium, foarte aproape de principalele obiective de interes pentru omul zilelor nostre: mijloace de transport, magazine, spitale, instituţii de învăţământ şi zone pentru loisir.
Dezvoltatorul are deja la activ construcția a 1500 de locuințe, 7500 de mp de spații comerciale și 4500 de mp de terase verzi, majoritatea în Cluj-Napoca, dar, ce e mai important, a câștigat încrederea a câteva mii de clienți prin abordarea inovativă a domeniului construcțiilor rezidențiale.
Intrat în această industrie în urmă cu un deceniu și jumătate, portofoliul Studium Green include proiecte care se remarcă prin elemente deosebite.
Astfel, prima fatada verde este parte a proiectului denumit CH3, cunoscut şi ca Studium Green Campus, un complex rezidenţial format din 191 de apartamente, situat pe strada Teodor Mihali, la numărul 39-43. Vorbim despre primul ansamblu rezidențial “verde” din România și primul proiect de locuinţe colective certificate BREEAM din Cluj-Napoca, finalizat în 2012. O plasă special concepută de specialiștii în peisagistică ai Studium Green este aplicată pe fatadele cladirii, astfel încât să permită dezvoltarea plantelor cățărătoare.
Sursa: